Online spelletjes

Het internet bestaat al een tijdje, waardoor er meer dan genoeg tijd is geweest om veel online spellen te maken. Met succes, want tegenwoordig zijn er tienduizenden spelletjes te vinden op het internet (kijk bv op de site voor Spelletjes-nl voor gratis spelletjes). Om een beetje het overzicht te houden, zijn de online spelletjes vaak onderverdeeld per categorie. Game247.nl vertelt je alles over de soorten online games.

Wat zijn online spelletjes?

Gebruiken we de term 'online spellen', dan gaat dit letterlijk over (alle) internetspelletjes. Van Runescape tot Bubble Trouble, alles wat je de afgelopen jaren op het web hebt gespeeld, valt eronder. Een van de redenen dat er zoveel online games zijn, komt door hoe makkelijk het is. Waar je bij spelletjes op de PlayStation eerst een dure console aan moet schaffen én de games die je wil spelen, kun je bij spelletjes op het internet vaak gratis meteen aan de slag.

Populaire soorten spelletjes

De meest populaire spelletjes zijn: behendigheid games, race games, avontuur spelletjes, puzzelspellen, sportgames en natuurlijk de ouderwetse bord- en denkspellen waarvan er vast nog een paar bij jou thuis op zolder liggen. Door deze verschillende categorieën weet je al snel waar je moet zoeken wanneer je een bepaald soort game wil spelen.

Voor iedereen wat wils

Al deze games zijn makkelijk en snel te spelen op gamewebsites. Bovendien heb je vaak de keuze of je alleen speelt, met vrienden of andere spelers van over de hele wereld. Met meerdere spelers games online spelen noemen we ook wel 'multiplayer'. Zoek naar dit woord wanneer je tegen andere gamers wil spelen. Kortom, er is voor iedereen een online game te vinden waarmee je jezelf uren kunt vermaken!